ريما جرجنازي عضو فضي
الجنس : عدد المساهمات : 391 نقاط : 53432 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 18/09/2010
| موضوع: معكرونة بالباشميل الإثنين ديسمبر 27, 2010 7:55 pm | |
| * لكمية تكفي: 5 أشخاص * وقت التحضير: 40 دقيقة * وقت الطهي: 20 دقيقة [color=green]* المقادير: نص كيلو مكرونة فرن ملح
مقادير العصاج نص كيلو لحمة مفرومة 2 بصلة متوسطة مفرومة 2 عصير طماطم ملح وفلفل معلقة او 2 معلقة معجون طماطم
مقادير البشاميل : 3 مج لبن 2 مج مية 7 معالق كبيرة دقيق 2 بيضة ملح وفلفل معلقة سمنة * التحضير: تسلق المكرونة في ماء مغلي وملح حتى تنضج ثم تصفى طريقة العصاج : نحط مفروم البصل في معلقتين زيت ونسيبها لحد ما تدبل وبعدين نحط اللحمة ونقلب نستني لحد ما لون اللحمة يتغير بعد ما لون اللحمة اتغير حنحط عصير الطماطم ونحط الملح والفلفل وبعدين معلقة معجون الطماطم ونسيبها لحد ما تستوي
طريقة البشاميل :
نحضر 6 ملاعق الدقيق علي 2 مج مية في اي حاجة غويطة ونضربهم كويس اوي بالمضرب السلك علشان ميكلكعش نحضر حلة فيها ملعقة واحدة سمنة وملعقة واحدة دقيق لما الدقيق يصفر شوية نضيف خليط الدقيق بالمية مع الضرب كويس اوي بالمضرب السلك بعد ما الدقيق يصفر نضيف خليط الدقيق بالمية مع الضرب كويس اوي بالمضرب السلك نحط ال 3 مج لبن ونقلب كويس اوي وبعدين نحط ال بيضتين علشان البشاميل يغلظ ونسيبه شوية مع التقليب المستمر لحد ما البشاميل يتقل شوية نحط الملح والفلفل ونسيبه يتقل
ثم تصب على المعكرونة والحمة بصينية خاصة بالفرن ويصب الباشميل عليها ويوضع بالفرن لمدة 20دقيقة وتقدم بجانب السلطة الخضراء[/color] مع | |
|